Zníženie nasýtených tukov

Hoci ľudské telo potrebuje určitú hladinu všetkých druhov tukov, odborníci na výživu dnes vedia, že pre naše zdravie je dôležitejšie, aký typ tukov konzumujeme, nie ich množstvo. Nasýtené mastné kyseliny môžu napríklad zvýšiť hladinu cholesterolu v krvi, a tým zvýšiť riziko ochorenia srdca.

Nenasýtené tuky môžu byť oproti tomu zdravou alternatívou. Tento typ tukov môže v skutočnosti hladinu cholesterolu znižovať a zabezpečiť telu potrebné esenciálne mastné kyseliny. Tie sa vo veľkej miere nachádzajú v olejnatých rybách, orechoch, semienkach a v niektorých rastliných olejoch, ako napr. v oleji slnečnicovom, repkovom, kukuričnom a olivovom.

V snahe vylepšiť svoje výrobky sme pristúpili k špeciálnemu výrobnému procesu, vďaka ktorému sa obsah nasýtených tukov v našich pochúťkach znižuje. Investovali sme nemálo času a peňazí do toho, aby sme  použitím slnečnicového oleja s vysokým obsahom kyseliny olejovej znížili postupne obsah nasýtených mastných kyselín o viac ako 40%. Obsah nenasýtených mastných kyselín sa tak pomerne zvýšil a my stále hľadáme ďalšie spôsoby, ako ich obsah ešte zvýšiť.